Direktlänk till inlägg 2 december 2014
ca 10 pers
ca 40 minuter
150 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
skal och saft av 1 st citron
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vispgrädde
en nypa socker
färska jordgubbar
florsocker
citronmeliss
1. Sätt ugnen på 150 g. Smörj en form, ca 20 cm i diameter, med smör.
2. Smält smöret och låt det svalna.
Blanda äggen och strösockret i en bunke och vispa till en fluffig smet. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft och vaniljsocker. Vispa ihop.
4. Tillsätt det smälta smöret och vetemjöl. Vispa på låg hastighet till en slät smet.
5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter. Låt kakan svalna.
6. Dela på vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda med vispgrädde och en nypa socker. Vispa grädden fluffig.
7. Skölj och skiva jordgubbarna. Bre grädden på kladdkakan. Toppa med jordgubbar. Pudra över florsocker pch garnera med citronmeliss.
50-75 g margarin eller smör2 ägg2 dl Dansukker Strösocker3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj1 dl vatten Smörj och bröa en avlång form eller rund hålform, ca 1 1/2 l.Smält matfettet och låt det s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|