Direktlänk till inlägg 10 juli 2014
50 g jäst
5 dl solhavre havredryck (jag använde mjölk)
½ dl rapsolja
½ tsk salt
1 msk honung
2 dl fiberhavregryn
10 – 12 dl vetemjöl
Ugn 250 grader
Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Tillsätt lite kall havredryck (mjölk) och rör ut jästen. Häll i resten av vätskan och oljan. Rör i salt, honung och havregryn. Arbeta in mjölet. Tillsätt de sista dl lite i taget tills degen är blank och smidig.
Dela degen i jämnstora bitar och rulla bullar. Lägg dem på plåt med bakpapper. Täck med bakduk. Låt bullarna jäsa kallt över natten.
Grädda bullarna i ugnen ca 10 minuter. Pensla med kallt vatten efter gräddningen.
50-75 g margarin eller smör2 ägg2 dl Dansukker Strösocker3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj1 dl vatten Smörj och bröa en avlång form eller rund hålform, ca 1 1/2 l.Smält matfettet och låt det s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|