Direktlänk till inlägg 2 december 2014
600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
6 st soltorkade tomater
1 paket bacon
3 dl grädde
1 ask Créme Bonjour gräslök
1 dl vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
1 1/2 msk fransk senap
1 dl västerbottenost
salt
peppar
Smör till stekning
* Skär köttet i skivor, krydda med salt och peppar. Bryn i smör. Lägg över i en gryta.
* Klipp/Skär baconet i små bitar och stek.
* Stek även hackad lök och vitlök en stund, utan att det tar färg. Lägg över i grytan.
* Vispa ihop grädde, vin, creme bonjour, senap och mjöl i grytan och tillsätt sedan tärnade soltorkade tomater.
* Koka upp under vispning och låt småkoka ca 15 minuter.
* Ta grytan från värmen och rör ner den rivna väserbottenosten.
* Servera med klyftpotatis, ris eller pasa samt sallad.
50-75 g margarin eller smör2 ägg2 dl Dansukker Strösocker3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj1 dl vatten Smörj och bröa en avlång form eller rund hålform, ca 1 1/2 l.Smält matfettet och låt det s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|