Direktlänk till inlägg 10 juli 2014
10 kakor
3-4 morötter, ca 300 g
12-13 dl vetemjöl
2 dl vetekli
50 g rumsvarmt smör
2 tsk salt
1 msk honung
50 g jäst
5 dl mjölk
vetemjöl till utbakning
Ugn: 225 grader
* Skala och riv morötterna fint.
* Mät upp 12 dl mjöl i en bunke eller i köksassistentens skål. Tillsätt kli. Dela smöret i bitar och lägg det ovanpå. Lägg också i morot, salt, honung och jästen delad i mindre bitar.
* Låt mjölken bli fingervarm, ca 37 grader och häll den i skålen. Arbeta degen väl, ca 5 minuter i maskin eller 10 min för hand. Beroende på hur saftiga morötterna är kan resten av mjölet behöva arbetas i i degen. Låt degen jäsa 30 minuter.
* Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degan i 10 bitar och forma dem till ovala platta bröd. Placera dem på plåtar klädda med bakpapper. Låt bullarna jäsa underbakduk i 20 minuter.
* Strö lite vetemjöl eller kli över bröden. Grädda dem mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
50-75 g margarin eller smör2 ägg2 dl Dansukker Strösocker3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj1 dl vatten Smörj och bröa en avlång form eller rund hålform, ca 1 1/2 l.Smält matfettet och låt det s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|